Nord Living

Nord Living ble etablert i 2005 og er et lite, familiedrevet, norsk selskap, lokalisert med lager, showrom og administrasjonskontor i Bærum. Vi designer og produserer håndklær og sengetøy under vårt eget varemerke Nord. Sateng og damasksengetøy produseres i Kina, mens håndklær og flanellsengetøy produseres i Portugal, alt på velrennomerte fabrikker. Vi kompletterer vareutvalget vårt med produkter fra andre varemerker som vi synes at har det lille ekstra i forhold til kvalitet, design og bruksverdi.  Våre produkter selges både gjennom utvalgte forhandlere og i vår egen nettbutikk.

Black week tilbud
Nord Klassisk håndklær gråtoner
Nord flanell beige-grå rute

Vårt mål

Vårt mål er å tilby produkter av høy kvalitet til en fornuftig pris. Produktene skal ha lang levetid, være stilrene i designet og passe inn i de fleste hjem. Produktene skal være så komfortable i bruk, at den gode kvaliteten kjennes på kroppen, hver eneste dag.  Kall det gjerne «Hverdagslykke»!

Kvalitet

Egyptisk bomull fra områdene rundt Nilen er kjent for å ha den mest eksklusive kvaliteten på verdensmarkedet. Våre tykke, gode Nord-håndklær er produsert av 100% sertifisert egyptisk bomull og i tillegg er bomullen kjemmet slik at alle de korte og uregelmessige fibrene er fjernet før tråden spinnes. Alle Nord produkter produseres av 100% langfibret, kjemmet bomull.  De lange, myke, sterke og glatte fibrene gir tråd av høyest kvalitet, og myke og sterke produkter med et vakkert utseende, lang levetid og den mest behagelige brukskomforten.

Våre produkter har derfor ikke behov for å bli behandlet eller tilsatt kjemikalier som enkelte gjør, med den hensikt å fremstå bedre enn de egentlig er for kjøperen.

Vi stiller også høye krav til trådrett klipping og god søm, slik at produktene holder fasongen og forblir hele og pene over lang tid.

Siden vi kun bruker de beste råmaterialene som utgangspunkt og kjemmingen innebærer at mye av bomullsvekten fjernes før tråden spinnes, er det naturlig at produksjonsprisen økes.  Produktene våre er derfor ikke blant de rimeligste, men de har likevel en markant lavere pris enn produkter av sammenlignbar kvalitet.

Det er dessverre mange billigprodukter i det norske markedet, produsert av råvarer med lav kvalitet, bomull med korte fibre og urenheter. Slike produkter holder ikke fasongen, de blir krøllete og stive etter vask og de kan klø og stikke og oppleves som ukomfortable i bruk. Billigprodukter tilsettes ofte kjemikalier for å fremstå som penere, mykere og mer lettstelte enn de egentlig er. Slike produkter absorberer fuktighet dårlig, kan lukte vondt og har kort levetid. Noen markedsfører også produkter av langfibret bomull, selv om det bare er en liten del av råvaren i produktet som er langfibret. Da får ikke produktet den kvaliteten og de egenskaper som kunden forventer.

Nord og miljøet

Det er ressurskrevende å fremstille bomullsprodukter, uansett kvalitet. Vi mener derfor at det er viktig å satse på kvalitetsprodukter med høy bruksverdi og lang levetid, fremfor bruk og kast produkter. Dette gir miljøgevinster både for den enkelte og for samfunnet.

Skroll til toppen